Persoanele care vor sa doneze sange pentru ranitii din accidentul din Muntenegru o pot face incepand de miercuri dimineata la Institutul National de Hematologie, informeaza Ministerul Santatii intr-un comunicat. Potrivit Institutului, citat de Agerpres, intre orele 07.30 - 09.30 s-au prezentat circa 150 de persoane pentru donare.

"Cetatenii care doresc sa doneze sange pentru persoanele ranite in urma accidentului din Muntenegru sunt invitate incepand de miercuri dimineata la Institutul National de Hematologie, strada Constantin Caracas nr. 2-8, Sector 1, Bucuresti. Ministerul Sanatatii le multumeste pentru aceasta initiativa," se arata in comunicat.

----------------------------

Angajati ai Ministerului Afacerilor Interne, atat din cadrul aparatului central al MAI, cat si de la nivelul structurilor subordonate - politisti, jandarmi, politisti de frontiera si pompieri, vor dona sange, miercuri, intre orele 8,30 - 12,30, la Policlinica ministerului, in sprijinul victimelor accidentului din Muntenegru, informeaza Agerpres.

Potrivit MAI, demersul umanitar va continua si in cursul zilei de joi, atunci cand, la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central, angajatii Ministerului Afacerilor Interne vor participa la o noua actiune de donare de sange.

In semn de solidaritate cu victimele accidentului din Muntenegru 45 de angajati din structurilor centrale ale Inspectoratului General pentru Imigrari vor dona sange, in cadrul unei actiuni umanitare organizate la nivelul acestei institutii, informeaza IGI.

Si angajati ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta doneaza sange, incepand de marti, la Spitalul Militar Central din Capitala, in semn de compasiune si de solidaritate cu victimele accidentului rutier din Muntenegru.

Politistii bucuresteni doneaza si ei sange, de marti, la Spitalul Militar Central, in semn de solidaritate cu victimele accidentului din Muntenegru, a informat Politia Capitalei.