​Alex Zamfir, initiatorul campaniei umanitare "Alerg pentru Petru", a dorit sa multumeasca tuturor celor care s-au implicat in aceasta actiune si a prezentat bilantul campaniei si poate mai important a reusit sa demonstreze ca oamenii se pot implica, fara a dori ceva in schimb.

Campania "Alerg pentru Petru"Foto: Arhiva personala
  • Scrisoarea trimisa de domnul Alex Zamfir redactiei HotNews.ro

Stimata Redactie Hotnews.ro,

Sambata, 8 iunie, a avut loc evenimentul “Alerg pentru Petru”. Incepand cu ora 7:30, rondul cu busturile fondatorilor Uniunii Europene din Parcul Herastrau s-a umplut incet incet cu cei care venisera acolo special pentru Petru. Pana la ora 8 cand a inceput alergarea propriu-zisa, indraznesc sa cred ca s-au strans in jur de 100 de persoane.

Sentimentul pe care l-am avut, stand in rond si uitandu-ma la toti acesti oameni, este ca Petru va iesi invingator din lupta sa. Pentru ca atunci cand ai atatea persoane care se gandesc la tine, acest lucru trebuie sa conteze cumva.

Au fost acolo parinti cu copiii lor; o familie cu un bebelus ce este doar cu 6 zile mai mic decat Petru; a fost un domn care a venit direct de la aeroport pentru a participa la alergare; un domn ce a fost muscat de un paianjen cu o saptamana in urma si care abia mai mergea a venit doar pentru a fi alaturi de noi; un altul care trebuia sa fie altundeva la orele 9:00, si-a inceput alergarea mai devreme. Si a fost cel putin o persoana care nu era din Romania.

Cand vezi atata implicare si compasiune, tot ce poti sa faci este sa spui “Multumesc”. Cred ca alte cuvinte sau gesturi ar fi de prisos.

Acelasi multumesc vreau sa il adresez si dumneavoastra, din partea lui Petru, a mea si a tuturor celor care s-au implicat in acest proiect. Multumesc pentru ca ati sustinut si promovat acest eveniment timp de peste 2 saptamani. Sunt convins ca datorita implicarii dumneavoastra si a tuturor celorlalti, vom reusi sa organizam intr-o zi un eveniment care sa se numeasca “Alerg cu Petru”.

Cu deosebit respect,

Alex Zamfir

PS: A, da, era sa uit. Pentru statisticieni: in cele 2 saptamani am reusit sa strangem prin donatii pentru ture alergate sau prin donatii directe in conturile parintilor lui Petru, peste 15,000 ron si 3,000 euro. Felicitari tuturor!