Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, a declarat miercuri, la o intalnire cu oamenii de afaceri din judetul Satu Mare, ca TVA si CAS vor fi reduse treptat, incepand cu anul viitor, dupa ce in acest an se va face "curatenie" si vor fi stabilite noi reguli, noteaza Agerpres.

"Noi, intreprinzatorii, stim ca am in timpul Guvernului Boc de o crestere de 5% a CAS-ului. Avem in program, in 2014, primul an in care sa scadem, asa am promis, acele cinci procente, gradual, in anii de guvernare si sa scadem TVA-ul la 19%, dar tot gradual, in patru ani. Este foarte greu brusc sa iei o masura. Daca noi reusim in acest an 2013 sa facem curatenie, sa ne asezam regula de functionare, spun foarte sincer, ca om care vin din afaceri, ca privesc cu optimism anul 2014", a afirmat Maria Grapini.

Ea a precizat ca "lucrurile merg spre bine", insa trebuie eliminata incorectitudinea din sistem si adoptate anumite masuri care sa duca la un inalt grad de incredere in mediul de afaceri.

Ministrul delegat le-a prezentat, pe scurt, oamenilor de afaceri cateva dintre propunerile de modificare a legislatiei, cele mai importante fiind Legea insolventei, Legea turismului, Legea IMM-urilor, Legea raspunderii institutionale si cea a functionarului public.

Maria Grapini efectueaza miercuri si joi o vizita de lucru in judetul Satu Mare, avand incluse in program mai multe vizite la santierul partiei de schi Luna Ses si la Baile din Beltiug.