Guvernul va sesiza DNA dupa ce Corpul de Control a constatat ca, in calitate de consilier sef al directorului general si de sef de departament la Conpet Ploiesti, Corneliu Anastase, tatal fostului presedinte al Camerei Deputatilor Roberta Anastase, a incasat in patru ani prime de circa 30.000 euro, relateaza Mediafax.

Un raport al Corpului de Control al premierului, facut public joi de Guvern, arata ca in perioada 1 ianuarie 2009 - 31 decembrie 2012 Corneliu Anastase a incasat prime in cuantum total de 126.508 lei, din care suma de 86.189 lei provenea din fondul de premiere aflat la dispozitia directorului general.

La data de iunie 2010 a fost infiintat Departamentul management, comunicare, iar la data de 18 iunie 2010 in functia de sef al departamentului, asimilata unei functii de conducere, a fost numit Corneliu Anastase, pana atunci consilier sef al directorului general, beneficiind astfel de un salariu lunar de 9.800 lei, similar celui de director.

In aceeasi perioada, potrivit raportului, directorul general al Conpet, companie detinuta de Ministerul Economiei, a avut la dispozitie un fond de premiere in suma totala de 3,68 milioane lei, din care a acordat prime in mod preferential.

Premierul Victor Ponta a declarat in iunie 2012 ca directorul Conpet a refuzat sa il demita pe tatal Robertei Anastase din postul de consilier, desi cererea i-a fost adresata chiar de catre ministrul Economiei, argumentand ca a fost numit la conducerea companiei de stat de fostul ministru de resort in baza unui contract de manager.

Ponta arata totodata ca tatal Robertei Anastase incaseaza lunar un salariu de 10.000 de euro. In replica, Anastase sustinea atunci ca premierul este "un mincinos" si ca tatal ei primeste de la Conpet o treime din suma avansata de Ponta.

Totodata, directorul general al Conpet, Dorin Tudora, l-a contrazis la acea data pe premier, sustinand ca ministrul Economiei nu i-a cerut "in mod direct" demiterea lui Corneliu Anastase.

Conpet detine si opereaza sistemul national de transport al titeiului prin conducte.