Un medic de familie clujean a jignit pacient, diagnosticat recent cu cancer, trimitandu-i un mesaj telefonic in care il ironizeaza si i se adreseaza cu apelativul "nesimtitule", relateaza Ziar de Cluj.ro. Contactat de jurnalisti, medicul a declarat mai intai ca nu stie despre ce este vorba, adaugand ca pacientul a suferit o operatie pe creier, pentru indepartarea tumorii craniene, astfel incat "poate ca nu este in toate facultatile mintale. Ulterior, medicul si-a amintit de mesajul trimis afirmand ca "daca ei (familia pacientului - n.red.) considera ca acel SMS este jignitor, n-au decat sa ma dea in judecata".

Mesajul a fost trimis de medicul Ionel Mircu in data de 4 aprilie pacientului Milu H., diagnosticat cu o tumora pe creier la inceputul lunii martie. SMS-ul a fost trimis dupa ce, nemultumiti de refuzul medicului de a da o trimitere la specialist si de a elibera o reteta, familia bolnavului a cautat un alt mdic de familie, arata sursa citata.

"Considera toate concediile si ajutoarele acordate tie si nevestei un cadou. Ai atat de putin timp sa te mai bucuri de viata. PS. Hai pa, nesimtitule", i-a scris dr. Ionel Mircu pacientului Milu H.

Contactat de Ziar de Cluj.ro, medicul a declarat mai intai ca nu stie despre ce este vorba, adaugand ca pacientul a suferit o operatie pe creier, pentru indepartarea tumorii, astfel incat "poate ca nu este in toate facultatile mintale". Ulterior, medicul s-a corectat explicand ca "nu am sarit in ajutorul lor, pentru ca aceste concedii sunt ilegale. Au venit in fiecare zi dupa bilete de trimitere, cand Legea Asiguratului imi da voie sa eliberez doua bilete intr-o luna. Am refuzat sa eliberez aceste concedii medicale fictive. Dl. Milu este alcoolic, el, probabil in urma operatiei, a ramas cu tulburari de personalitate. Daca ei considera ca acel SMS este jignitor, n-au decat sa ma dea in judecata", a declarat Ionel Mircu.

Potrivit sursei citate, presedintele CAS Cluj, Emilia Groza, a sfatuit rudele pacientului sa sesizeze CAS si Colegiul Medicilor si si-a manifestat convingerea ca medicul va fi tras la raspundere.

UPDATE Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat miercuri seara, pentru Mediafax, ca medicul din Cluj care ar fi insultat un pacient a avut un comportament "iesit din normalitate", ce poate fi sanctionat de Colegiul Medicilor.

"Este un comportament iesit din normalitate. Pacientul are dreptul sa-si schimbe medicul de familie ori de cate ori doreste. Atitudinea medicului trebuie analizata de Colegiul Medicilor, care este si indreptatit sa sanctioneze in astfel de cazuri", a spus Arafat.

Colegiul Medicilor Cluj s-a autosesizat, miercuri, cu privire la acest caz. Presedintele Colegiului Medicilor Cluj, Aurel Bizo, a declarat, miercuri, pentru agentia de presa citata ca institutia s-a autosesizat, dupa ce a aparut in presa locala informatia ca un medic de familie, Ionel Mircu, i-a trimis un sms unui bolnav de cancer in care l-a facut pe acesta "nesimtit".

Potrivit lui Bizo, Colegiul Medicilor Cluj va declansa o ancheta disciplinara fata de medicul de familie.

"Este regretabila atitudinea medicului respectiv, care aduce atingere corpului medical. Joi si vineri vom discuta cu medicul respectiv si ii vom cere un punct de vedere, dar si cu rudele pacientului in cauza. Vom decide la finalul anchetei sanctiunea care va fi aplicata medicului Mircu", a spus Bizo.

Bizo a afirmat ca Ionel Mircu risca sa fie sanctionat cu avertisment, mustrare sau o sanctiune pecuniara, in functie de concluziile anchetei care sunt asteptate in cursul saptamanii viitoare.