Presedintele Traian Basescu a trimis presedintelui Coreei de Sud, Park Geun-hye, un mesaj in care transmite solidaritatea Romaniei cu tara asiatica, in contextul actual marcat de tensiunile din Peninsula Coreeana, informeaza Administratia Prezidentiala.

Presedintele Basescu a informat-o pe Park Geun-hye de faptul ca apreciaza dinamica relatiilor dintre Romania si Coreea de Sud, aratand ca cele doua tari au valori si obiective comune.

  • Comunicatul Administratiei Prezidentiale

Ref.: Mesajul presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, transmis presedintelui Republicii Coreea, doamna Park Geun-hye

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a transmis miercuri, 10 aprilie a.c., un mesaj presedintelui Republicii Coreea, doamna Park Geun-hye. Va prezentam textul mesajului:

"Excelentei Sale

Doamna Park Geun-hye

Presedintele Republicii Coreea

Stimata doamna Presedinte,

Doresc sa va asigur, in contextul international actual marcat de tensiunile din Peninsula Coreeana, de solidaritatea Romaniei cu Republica Coreea.

Apreciez foarte mult dinamica relatiilor de cooperare dintre tarile noastre, considerand ca avem valori si obiective comune pe care trebuie sa le aparam. In acest sens, Parteneriatul Strategic dintre Romania si Republica Coreea este o dovada clara a bunei cooperari si a angajamentelor pe care ni le-am asumat impreuna, pentru binele popoarelor noastre.

Va rog sa primiti, stimata doamna Presedinte, expresia distinsei mele consideratii.

Traian Basescu

Presedintele Romaniei"