Cu ocazia Zilei Internationale a Romilor, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, a postat pe blogul sau un mesaj in care vorbeste despre situatia copiilor din Ferentari si isi manifesta speranta ca acesti copii care traiesc "intr-una dintre cele mai dezavantajate zone din Bucuresti" isi vor putea valorifica potentialul si ca vor avea parte de modele care sa le arate ca acest lucru este posibil.

Ambasadorul britanic povesteste ca a avut ocazia sa ii cunoasca pe copiii de la Scoala 136 din Ferentari in iulie 2011, cand a participat la o petrecere de strada pentru promovarea Olimpiadei de la Londra. Ulterior i-a vazut concurand in competitii de dans din Bucuresti, a luat parte alaturi de ei la un flash mob in centrul Vechi cu ocazia deschiderii Jocurilor Paralimpice si i-a primit cu in casa sa de Craciun, cand au venit sa il colinde. In noiembrie 2012, de Ziua Stafetei, o fata de la Scoala 136 din Ferentari a preluat sarcinile sale de ambasador timp de o zi.

"Unul dintre motivele pentru care ii consider pe acesti copii ca fiind o sursa de inspiratie este faptul ca ei dovedesc ca pot avea succes impotriva tuturor sanselor. Traiesc intr-una dintre cele mai dezavantajate zone ale Bucurestiului, trebuie sa faca fata diferitelor provocari cu care cei mai multi dintre copii nu se intalnesc, sufera din cauza saraciei si a discriminarii. Cu toate acestea, ei sunt increzatori, hotarati, plini de energie, talent si potential", scrie ambasadorul Harris pe blog.

"Speranta mea de Ziua Internationala a Romilor este ca acesti copii sa isi valorifice potentialul. Ca ei sa aiba modele care sa le arate ca este posibil. Daca li se acorda aceasta sansa, ei vor putea contribui mult, in viitor, la dezvoltarea societatii. Sa li se acorde aceasta sansa este provocarea societatii", mai arata ambasadorul britanic.

Harris aminteste ca intr-o postare anterioara a dat cateva idei pentru integrarea romilor in societate, prezentand strategia aplicata de autoritatile dintr-un oras britanic. "Acum este momentul sa aplicam aceste idei", incheie ambasadorul.