Prognoza meteorologilor arata ca vom mai avea de suportat ploile si frigul marti si miercuri. De altfel, pana miercuri la ora 15:00, este in vigoare atentionarea de ploi insemnate cantitativ, intensificari ale vantului pentru jumatatea de sud a tarii. De joi, se incalzeste si apare soarele.

  • Marti

Vremea se mentine inchisa, cu innorari si precipitatii in majoritatea zonelor, exceptand nord-vestul, unde cerul va fi variabil. Va ploua pe arii extinse in sudul si sud-vestul tarii, unde cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp si local in centru si in est. In sudul Banatului si vestul Olteniei se vor cumula izolat 30-40 l/mp.

In zona de munte vor fi mai ales ninsori. In Moldova trecator se vor semnala si precipitatii mixte. Temperaturile maxime vor fi de la 1-2 grade in nordul Moldovei pana la 15-16 grade in Maramures.

Si la Bucuresti vremea se va mentine inchisa si va ploua. Vantul va avea intensificari temporare, iar temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 5 grade.

  • Miercuri

Vremea se raceste in majoritatea zonelor, iar in jumatatea de sud a tarii va fi in continuare in general inchisa, cu precipitatii pe arii extinse ziua, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 12 grade, iar cele minime intre -8 si 3 grade.

  • Joi

Vremea va deveni in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu innorari in prima parte a zilei in sudul si sud-vestul tarii unde doar izolat vor mai fi precipitatii. Temperaturile maxime, mai mari decat miercuri in sudul si sud-estul teritoriului, vor fi cuprinse intre 3 si 11 grade. Minimele noptii vor fi intre -6 si 2 grade.

Dupa multe zile mohorate si frig, joi si vineri va fi soare la Bucuresti, iar maximele termice vor urca la 9-10 grade.