UPDATE Liderii clanurilor "Camatarilor" si "Sportivilor", Ion Balint zis "Nutu Camataru", Vasile Balint zis "Sile Camataru" precum si Nica Robert Florin zis "Nica" si Rosca Radu Cristian zis "Rosca" au fost ridicati de politisti, vineri dimineata, si sunt dusi sediul DIICOT pentru audieri, a declarat pentru Agerpres Raluca Seucan, purtator de cuvant al Politiei Romane. Ea a mai spus ca in urma perchezitiilor, la domiciliile liderilor clanurilor au fost gasite arme si bani.

Procurorii DIICOT si ofiteri de politie judiciara fac vineri dimineata 115 perchezitii domiciliare in Bucuresti, Teleorman, Ilfov, Giurgiu si Arges,in cadrul unei actiuni de amploare in vederea destructurarii unor grupuri infractional organizate, specializate in savarsirea de infractiuni de violenta.

Sunt vizate unele din cele mai importante grupari infractionale din Bucuresti si Ilfov, cunoscute sub denumirile "Camatarii", "Sportivii" si "Vancica", arata un comunicat de presa al DIICOT.

Liderii gruparilor au fost identificati ca fiind invinuitii Balint Ion zis "Nutu Camataru" si Balint Vasile zis "Sile Camataru", respectiv Nica Robert Florin zis "Nica" si Rosca Radu Cristian zis "Rosca".

Anchetatorii cerceteaza pe un numar de 67 de invinuiti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, tentativa de omor calificat si deosebit de grav, lipsire de libertate, santaj, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, operatiuni fara drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a ordinii si linistii publice.

80 de persoane vor fi audiate vineri la DIICOT.