Trei constanteni au fost condamnati la inchisoare de Judecatoria Constanta, doi dintre ei cu suspendare, iar al treilea cu executare, pentru dare de mita in scop electoral, dupa ce au oferit mai multor persoane bani la alegerile locale din vara anului trecut, scrie Mediafax.

Decizia instantei nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs in termen de zece zile.

Potrivit anchetatorilor, Daniel Bircu, Liviu Ghiortu si Stefan Laurentiu Caracostea au oferit, in perioada 31 mai - 02 iunie 2012, sume cuprinse intre 200 si 400 de lei, catre sapte persoane din comuna Mihail Kogalniceanu, cu scopul de a le determina sa voteze in favoarea unui candidat la alegerile locale din 10 iunie.

La scurt timp de la depistarea lor, cei trei au fost arestati preventiv sub acuzatia de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri ori alte foloase, in timpul campaniei electorale, precum si in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat pentru functia de primar, consilier sau presedinte al consiliului judetean.

Ulterior ei au fost eliberati, dar Liviu Ghiortu a fost arestat preventiv din nou, in decembrie 2012, pentru ca a incalcat obligatiile impuse de judecatori.

Daniel Bircu si Stefan Caracostea au fost condamnati la un an si doua luni de inchisoare, respectiv un an si trei luni de inchisoare, ambele sentinte cu suspendare sub supraveghere pe o durata de patru ani.

In cazul lui Liviu Ghiortu judecatorii au decis condamnarea acestuia la pedeapsa de un an si patru luni de inchisoare, cu executare.

De asemenea, cei trei trebuie sa plateasca fiecare cate 10.000 de lei, cheltuieli judiciare.