Un sindicat al pilotilor italieni a chemat la greva nemultumit de contractul prin care Alitalia a inchiriat doua avioane de la compania romaneasca Carpatair. Compania italiana a suspendat deocamdata colaborarea cu firma din Romania dupa ce duminica, un avion al companiei a ratat aterizarea pe un aeroport din Roma si 16 persoane au fost ranite. Doua se afla inca in spital.

Proprietarul Carpatair. omul de afaceri Nicolae Petrov, considera ca decizia de suspendare a zborurilor in Italia este luata la presiunea sindicatelor:

"Sindicatele pilotilor din Italia de mai multa vreme lupta foarte vehement impotriva ideii ca ar putea venit o companie romaneasca sa zboare in Italia. Nu ne pronuntam absolut deloc, Alitalia are presiunile care sunt asupra ei, stie foarte bine pe cine a ales. De un an de zile operam. Alegerea s-a facut in baza unui concurs foarte mare, la care au participat foarte multi operatori din Europa. Standardele de calitate si siguranta Carpatair au fost verificate nu o singura data si avem o istorie de foarte multi ani. Suntem o companie care exista din '99. Alitalia nu a ales cu ochii inchisi".

Autoritatile italiane in domeniul aerian, justitia si compania Alitalia fac anchete pe Aeroportul Roma-Fiumicino, unde avionul Carpatair s-a oprit pe iarba, cu trenul de aterizare complet distrus.

Aparatul de tip ATR-72 a decolase de la Pisa sambata, ora 20:15, ora Romaniei, si a sosit pe Aeroportul Roma-Fiumicino dupa o ora. Dintr-un motiv necunoscut, pilotul a fost nevoit sa incerce sa aterizeze se mai multe ori. A reusit pana la urma, dar aeronava a iesit de pe pista. Afara ploua si era vant puternic.