DNA Cluj a realizat, intr-un an si jumatate, perioada totala in care procurorul Clujean Ioan Irimie s-a aflat la conducera directiei teritoriale, 7 rechizitorii iar procurorul Irimia, propus la sefia DNA, a realizat in doi ani, din iunie 2010 pana in prezent, 4 rechizitorii, se arata intr-un raspuns oficial transmis HotNews.ro de catre Departamentul National Anticoruptie. Ministrul justitiei, Mona Pivniceru, l-a propus, la 1 noiembrie, pe Ioan Irimie la sefia DNA, insa CSM inca nu s-a pronuntat. Avizul este consultativ, decizia finala urmand sa fie luata de seful statului. Mentionam ca procurorul general interimar, Daniel Morar, l-a demis pe Irimie de la sefia DNA Cluj in 2005 pentru lipsa de activitate.

Ioan IrimieFoto: Captura YouTube

Redam mai jos raspunsul oficial al DNA la solicitarea HotNews.ro adresata pe 1 noiembrie:

  • "Dl. Ioan Irimie a fost delegat/numit in functia de procuror sef al Serviciului Teritorial Cluj al DNA in perioadele: 15.07.2003 - 01.03.2004, 01.06.2004 - 01.03.2005, 01.08.2005 - 15.10.2005. In perioada in care a exercitat aceasta functie, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Cluj al DNA au solutionat 142 de cauze penale, din care 7 cauze penale finalizate prin rechizitorii. In perioada 15 iunie 2010 si pana in prezent, in calitate de procuror in cadrul Serviciului Teritorial Cluj al DNA, dl. Ioan Irimie a solutionat prin rechizitoriu 4 cauze penale, in 87 de cauze a dispus solutii de netrimitere in judecata (neinceperea urmaririi penale sau scoaterea de sub urmarirea penala), 15 declinari si 16 conexari. Dintre cauzele solutionate prin rechizitoriu, 1 a fost finalizata prin condamnare definitiva, 1 prin condamnare nedefinitiva si 2 sunt in curs de judecare. Facem precizarea ca prezenta comunicare a DNA referitoare la activitatea individuala a unui procuror este realizata exclusiv in contextul interesului public generat de nominalizarea d-lui Ioan Irimie in functia de procuror sef al DNA"

Fragement din evaluarea realizata de Ministerul Justitiei data publicitatii pe 31 octombrie:

  • "Domnul procuror Irimie Ioan are capacitatea de a identifica in mod corect disfunctionalitatile institutiei si de a actiona cu eficinta in vederea eliminarii acestora. In concluzie, este loial misiunii Directiei Nationale Anticoruptie si are o viziune clara asupra directiilor de actiuni si a prioritatilor institutionale, valorificand foarte bine experienta sa profesionala si manageriala. Fire intuitiva si energica, domnul procuror Irimie Ioan se implica personal in realizarea activitatilor profesionale, pentru a se asigura ca rezultatele obtinute sunt cele anticipate."

Vezi ce spus pe 1 noiembrie procurorul Ioan Irimie despre nominalizarea sa la sefia DNA