Comisia Europeana (CE) intentioneaza sa-si respecte pozitia din vara acestui an de a publica raportul suplimentar privind Romania din cadrul Mecanismului de Verificare si Cooperare (MCV) pana la finalul acestui an, a declarat miercuri Olivier Bailly, purtator de cuvant al CE, in cadrul briefingului de presa zilnic, raspunzand unei intrebari privind declaratia anterioara a ministrului roman al afacerilor europene, Leonard Orban, potrivit caruia documentul ar putea fi adoptat in ianuarie 2013, transmite Agerpres.

"Ramanem la ceea ce s-a spus in vara, ca intentionam sa prezentam raportul inainte de sfarsitul anului. Nu am o data precisa, in noiembrie sau decembrie. Asta ramane pozitia noastra asupra raportului", a spus Olivier Bailly.

CE a anuntat in luna iulie, cand a fost dat publicitatii precedentul raport pe justitie din cadrul MCV, ca va prezenta un nou raport pana la finalul anului. Potrivit altui purtator de cuvant al executivului UE, Mark Gray, data pentru publicarea raportului nu a fost inca stabilita.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a afirmat luni ca CE ar putea emite in ianuarie 2013 raportul suplimentar in cadrul MCV pe justitie pentru Romania. "E prematur sa discutam despre acest raport. Din informatiile ultime pe care le avem, raportul nu va veni decat undeva in luna ianuarie, deci pana in luna ianuarie se pot intampla multe lucruri", a aratat Orban.

Bailly a mai declarat miercuri ca si in cazul Bulgariei exista oricand posibilitatea adoptarii unui raport suplimentar, in afara de cel stabilit a fi publicat pana la finalul anului viitor, dar a refuzat sa avanseze vreun orizont de timp concret in acest sens.