Soldatul american arestat în Rusia este acuzat de furt, potrivit presei de stat. Militarul, Gordon Black, va fi reținut până pe data de 2 iulie, a decis un tribunal din Vladivostok, relatează marţi agenţia de presă RIA, preluată de Reuters.

Polițiști rușiFoto: Vincent Yu / AP / Profimedia

„Tribunalul districtual Pervomaiski din Vladivostok l-a arestat pe soldatul american Gordon Black în temeiul articolului pentru furt (din Codul penal al Rusiei), a declarat purtătoarea de cuvânt a tribunalului, potrivit RIA, notează News.ro.

Armata americană, care a declarat luni că a fost informată despre arestarea bărbatului, nu a precizat numele lui.

Un oficial american care a vorbit sub rezerva anonimatului a declarat că soldatul era staționat la o bază în Coreea de Sud. Un alt oficial american a declarat că soldatul a fost acuzat că a furat bani de la o femeie.

El a călătorit în Rusia pe cont propriu și nu pentru afaceri oficiale, potrivit a patru oficiali americani citați de NBC News.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Armatei SUA, Cynthia O. Smith, a spus, potrivit sursei citate, că soldatul a fost reținut pe 2 mai.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a spus că SUA „sunt la curent cu această chestiune”.

Cotidianul rusesc Izvestia, citând o sursă anonimă, a relatat că sergentul din armata americană a cunoscut pe internet o femeie din Vladivostok, în estul îndepărtat al Rusiei.

Izvestia a scris că cei doi au locuit împreună o perioadă de timp şi că el a furat 200.000 de ruble (2.196 de dolari) de la ea.

Reuters a precizat că nu a putut verifica independent informațile din presa rusă de stat.