Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România, afiliată la Blocul Național Sindical, a anunțat că va organiza, miercuri, 8 mai, un miting de protest în fața Guvernului, între orele 10 și 13, a anunțat BNS într-un comunicat de presă.

Politia Locala BucurestiFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Mitingul a fost aprobat de Primăria Municipiului București.

Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România solicită:

  • Aplicarea condițiilor de muncă, prevăzute de Legea Poliției Locale nr. 155/2010, pentru polițiștii locali;
  • Acordarea valorilor normelor de hrană obligatorii, pentru personalul poliției locale conform Ordinului MDPLA nr. 893/2023, O.G. Nr.26/1994 și H.G. nr. 1474/2009;
  • Acordarea unei compensații financiare personalului poliției locale, pentru munca desfășurată în zilele de week-end și sărbători legale;
  • Modificarea prevederilor O.U.G. nr. 63/2010, în sensul înlocuirii sintagmei 1 post/1000 locuitori/ cu 1polițist local/1000 locuitori.

În acest context, BNS amintește că, la începutul lunii decembrie 2023, Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală a demarat o campanie publică pentru a atrage atenția importanței existenței polițiștilor locali în societate, initulată „#șinoiexistăm!”

În cadrul campaniei, poliţiştii locali au atras atenția că sunt singura structură bugetară din România care îşi desfăşoară activitatea în zilele de week-end şi sărbători legale care nu primeşte sporul de 75%, precum celelalte categorii de personal din domeniul apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională.