Valorile termice vor scadea usor vineri in toata tara, devenind normale pentru aceasta data in majoritatea zonelor, exceptand partea de sud a teritoriului unde se vor mentine peste mediile climatologice, informeaza Mediafax. La munte, vremea va fi in general frumoasa cu cer variabil. La mare, vremea va fi in general frumoasa, dar se va raci fata de ziua precedenta.

Vineri, cerul va fi variabil si cu totul izolat va ploua slab in zona de munte si in nordul Munteniei si al Olteniei. Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari in est si sud-est.

Temperaturile maxime vor fi de la 19...20 de grade in Maramures, estul Transilvaniei si nordul Moldovei pana la 29...30 de grade in Lunca Dunarii. Temperaturile minimele vor fi cuprinse intre 6 si 16 grade, mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali, pana la 2...4 grade.

La Bucuresti, vineri, vremea se va raci usor. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 26...27 de grade, iar cea minima de 12...14 grade.

La munte, vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu totul izolat va ploua slab, iar vantul va sufla slab si moderat. Valorile termice vor fi in scadere usoara.

La mare, vremea va fi in general frumoasa, dar se va raci fata de ziua precedenta. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 24 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 14 si 16 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 21 si 23 de grade.