Un sistem de supraveghere video in toate punctele de acces a fost introdus in campusul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, dupa ce duminica dimineata un student a fost injunghiat si a murit, se arata intr-un comunicat al Uniunii Studentilor din Romania (USR), citat de Agerpres.

"Reprezentantii conducerii Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, in colaborare cu reprezentantii studentilor au introdus masuri noi de asigurare a pazei si a controlului accesului de securizare a campusului, prin implementarea unui sistem de supraveghere video in toate punctele de acces, cat si bariere. Mai mult, dupa ora 22:00, accesul in campus se face in baza legitimatiei de student. Acestea sunt doar cateva dintre masurile luate, urmand ca ulterior sa demareze la initiativa USR campanii de informare in toate universitatile din Bucuresti cu privire la siguranta individului si rolul politiei campusurilor", releva sursa citata.

USR crede ca siguranta cetatenilor romani, fie ei scolari, studenti sau varstnici, trebuie sa se optimizeze, astfel incat traiul in orasele din Romania sa nu fie asociat cu frica resimtita de cei slabi in fata 'fiarelor ce curma vieti', ci cu respectul tuturor fata de lege si increderea in autoritati.

"Continuand buna colaborare dintre USR si politia campusurilor si alte autoritati locale din Bucuresti, propunem luarea unor masuri de imbunatatire a climatului de securitate al studentilor in campusurile universitare si implicit in camine", se arata in comunicat.

USR isi exprima solidaritatea fata de familia si prietenii lui Bogdan Surdu, in anul I la Facultatea de Management Agrozootehnic, "un student linistit, cu preocupari cu precadere academice", care si-a pierdut viata duminica dimineata, in fata campusului Universitatii de Stiinte Agronomice.

Dispeceratul 112 al Politiei Capitalei a fost sesizat duminica dimineata cu privire la faptul ca intr-un campus universitar din sectorul 1 a fost injunghiata o persoana, care a fost transportata la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale, insa a decedat.

Din primele verificari s-a stabilit ca, in urma unui conflict spontan, un grup de persoane a adresat cuvinte jignitoare unei tinere, iar in apararea acesteia au intervenit prietenii cu care se deplasa. A avut loc o altercatie intre cele doua grupuri, in urma careia studentul de 21 de ani a fost injunghiat.