Marti, vremea va ramane instabila in vestul si nord-vestul tarii, precum si in zona de munte, si pe arii relativ extinse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si vor fi conditii de grindina, potrivit prognozei citate de Mediafax.

In restul teritoriului, vremea va fi calduroasa, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse, cu precadere in timpul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 34 de grade, iar cele minime intre 14 si 22 de grade, mai scazute in depresiuni. Indicele de confort termic temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80, izolat in sudul tarii.

La Bucuresti, cerul va fi variabil, cu unele innorari mai ales in prima parte a zilei, cand vor fi conditii de averse, posibil insotite de descarcari electrice si unele intensificari ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 32 de grade, iar cea minima va fi de 19...20 de grade.

Miercuri, vremea va fi calduroasa in sudul si estul tarii, unde si indicele de confort termic temperatura-umezeala va atinge si depasi, local, pragul critic de 80. Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin innorari temporare, averse si descarcari electrice, ziua indeosebi in sud-vest, centru si nord-est, iar noaptea in regiunile sud-estice. Izolat vor fi conditii de grindina.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 25 si 35 de grade, iar cele minime intre 10 si 20 de grade, usor mai ridicate pe litoral.