Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu a semnat luni un contract de finantare pentru implementarea unui proiect al GDF Suez Energy Romania. Acesta are in vedere modernizarea retelei de gaze naturale si cresterea capacitatii tehnice a sistemului de distributie gaze naturale din Bucuresti prin dezvoltarea retelei de medie presiune, arata un comunicat al ministerului.

Valoarea totala a contractului este de 65.941.798 lei, iar proiectul se incadreaza in axa prioritara 4 "Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii in contextul combaterii schimbarilor climatic", operatiunea "Sprijinirea investitiilor in extinderea si modernizarea retelelor de transport al energiei electrice, gazelor naturale si petrolului, precum si a retelelor de distributie a energiei electrice si gazelor naturale, in scopul reducerii pierderilor in retea si realizarii in conditii de siguranta si continuitate a serviciului de transport si distributie".

Prin implementarea acestui proiect, se va extinde reteaua de distributie a gazelor in Municipiul Bucuresti, prin construirea a 16 noi tronsoane de conducte din polietilena de inalta densitate, in lungime totala de 70,4 km. Astfel, lungimea totala a retelei modernizate, de medie presiune, va fi de 395,75 km.