Ministrul afacerilor externe, Andrei Marga, a avut duminica, 20 mai 2012, o scurta discutie cu omologul american, Hillary Clinton, in marja participarii la summit-ul NATO de la Chicago, informeaza MAE. Ministrul roman a reiterat invitatia adresata omologului sau de a vizita Romania.

In timpul intalnirii, ministrul roman de externe a subliniat importanta impulsionarii schimburilor economice si a stimularii interesului investitorilor americani pentru piata romaneasca si a exprimat interesul Romaniei pentru includerea in programul Visa Waiver, solicitand sprijinul secretarului de stat american. Secretarul de stat Hillary Clinton a reafirmat sustinerea pentru acest obiectiv comun al celor doua state.

In acelasi timp, ministrul roman al afacerilor externe a reiterat secretarului de stat american invitatia de a vizita Romania, in cursul acestui an. Invitatia initiala a fost adresata de Cristian Diaconescu, intr-o intalnire avuta la ultima ministeriala NATO de la Bruxelles. Iar ministrul de la acea vreme a anuntat acest lucru si vizita lui Hillary Clinton, care ar avea loc in sirul de evenimente care marcheaza 150 de ani de existenta a Ministerului roman de Externe.