Guvernul ia nota de afirmatiile facute de presedintele Traian Basescu marti seara cand a cerut ca in maximum doua saptamani sa fie revizuit tot sistemul de redevente pe care Romania il are pe zacamintele naturale, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu. "Exista un proiect mostenit cu istorie putin mai delicata. Proiectul legat de redevente s-a intors la ANRM in momentul in care a venit noul Guvern pentru ca erau niste avize deja depasite. Se reevalueaza intregul proces si se reiau avizele de la ministerele care trebuie sa dea avize pentru intregul proces", a spus Suciu.

Presedintele Traian Basescu a cerut Guvernului ca in maximum doua saptamani sa revizuiasca tot sistemul de redevente pe care Romania il are pe zacamintele naturale.

Ordonanta de urgenta privind majorarea redeventelor la minereuri feroase si neferoase, aur, platina si argint transportul si tranzitul petrolului a fost discutat de Guvern in decembrie 2011, insa nu a fost publicata in Monitorul Oficial. Atunci, fostul purtator de cuvant al Guvernul, Ioana Muntean, a anuntat ca Executivul a decis majorarea redeventelor la resurse minerale.

Dan Suciu a explicat, recent, ca actul normativ nu a fost trimis la Monitor din "motive administrative" si nu a produs astfel efecte juridice, iar actualul Executiv, pentru a evita neclaritati, a decis ca documentul sa fie reintrodus in circuitul de avizare si semnat de noii ministri, urmand sa fie din nou prezentat Cabinetului.