Procurorul de caz din dosarul deputatului Mihail Boldea neaga faptul ca ar fi avut vreo discutie cu acesta in care deputatul l-ar fi informat ca vrea sa plece din tara, asa cum sustine acesta, si in care magistratul i-ar fi spus: "Pleaca". Contactat telefonic de Mediafax, vineri seara, Sorin Carare, procurorul care instrumenteaza acest caz, a infirmat faptul ca atunci cand Mihail Boldea ar fi fost la DIICOT Galati, in 16 martie, ar fi avut o discutie in care invinuitul sa-i spuna ca pleaca din tara.

"Nu am vazut interviul respectiv (n.r. - interviul pentru Gandul). Nu a existat o astfel de discutie (n.r. - cu deputatul Mihail Boldea)", a declarat procurorul Sorin Carare.

Deputatul Mihail Boldea a declarat, pentru Gandul.info, ca se afla in Congo, ca avea deja programata plecarea, ca a comunicat in 16 martie procurorului de caz acest lucru si a transmis autoritatilor sa nu il caute, pentru ca saptamana viitoare va veni el in tara.

Un reporter gandul.info a fost apelat, vineri, la ora 17.47, de pe un numar cu prefix de Kenya, de catre deputatul Boldea, care i-a transmis "Sunt eu, suna-ma pe numarul asta".

"Nu sunt in Kenya, sunt in Congo. Am venit cu avionul in Kenya si am plecat cu masina in Congo. Am intrat pe internet acum si am vazut declaratiile lui Basescu. Nu trebuie sa ma caute ei pentru ca vin eu", a spus Boldea, contactat de jurnalist.

Intrebat daca a fost o decizie buna aceea de a pleca din tara, deputatul a raspuns: "Sunt un om liber. Pe 16, m-am dus la DIICOT, i-am zis procurorului ca plec si mi-a zis "Pleaca". M-au mai chemat si pe 23 decembrie si pe 24 am plecat la schi".

El sustine ca avea programata plecarea, dar nu l-a intrebat nimeni.

"Sunt in Congo. Vin singur in Romania saptamana viitoare. Imi caut bilete. Nu se poate asa ceva. Ce fac familiei mele... Tatalui meu, fratelui meu. Este un circ. In dosar nu exista niciun prejudiciu", a continuat el, adaugand ca imobilul pe care l-a donat tatalui sau era cumparat din 2005.

Intrebat de ce a plecat, in conditiile in care era de asteptat sa se ceara ridicarea imunitatii sale, Mihail boldea a replicat: "Nu, nu stiam. O magarie, facuta de Roberta si de Buda. Trebuiau cinci zile, sa ma cheme si pe mine (la Comisia juridica-n.r.) Este un circ tot dosarul asta. Despre ce vorbim? Falsuri? Este incredibil ce se intampla. Nu se poate asa ceva. Hotararile judecatoresti bune, nu conteaza ca un judecator le-a analizat. E un circ ce se face la televizor. Voi veni eu, nu sa ma caute ei".

Convorbirea s-a incheiat dupa 8 minute.

Mihail Boldea, acuzat de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune, a parasit Romania sambata, 17 martie, iar marti 20 martie i-a fost ridicata imunitatea parlamentara. Joi, ICCJ a emis mandat de arestare in lipsa pe numele sau, iar vineri dimineata a fost dat in urmarire internationala.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri la pranz, la bilantul SRI pe 2011, ca Mihail Boldea se afla, in urma cu cateva ore, in Kenya, si ca el se va implica "categoric" in readucerea acestuia in tara. "Ma voi implica categoric si in acest caz de aducere inapoi. Stim unde este, vom face toate eforturile posibile. Da, acum cateva ore era in Kenya. Nu stim unde va fi diseara", a spus Basescu.

UPDATE: DIICOT neaga orice discutie despre plecare pe care ar fi avut-o Boldea cu procurorul de caz

Purtatorul de cuvant al DIICOT, Nadina Spanu, a declarat, vineri seara, pentru Mediafax, ca Directia neaga orice discutie despre plecarea deputatului Mihail Boldea pe care ar fi avut-o cu procurorul de caz, considerand ca afirmatia face parte, evident, din strategia de aparare a politicianului.

"Negam orice discutie de acest gen dintre procuror cu inculpatul. E mai mult decat evident faptul ca face parte din strategia sa de aparare, fiind liber sa si-o faca", a afirmat oficialul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), procuror Nadina Spanu.

In 16 martie, Mihail Boldea s-a prezentat la DIICOT-Serviciul Galati, care il cerceteaza pentru infractiuni de criminalitate organizata. Potrivit DIICOT, deputatul Boldea s-a prevalat de dreptul la tacere, refuzand astfel sa fie audiat in dosar, luand insa la cunostinta acuzatiile ce i se aduc.

"Mi-au adus la cunostinta ca sunt pus sub invinuire pentru instigare la fals si uz de fals si pentru tentativa la inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Nu am dat nici o declaratie si sunt multe nereguli, una dintre ele fiind ca interceptarile si autorizatiile de perchezitie au fost date de Tribunal si Curtea de Apel, cand, legal, ar fi trebuit cerute de la Inalta Curte de Casatie si Justitie", a spus presei, in 16 martie, Mihail Boldea.

Sase din cele opt persoane retinute in dosarul care il vizeaza pe deputatul Mihail Boldea au fost arestate preventiv, pentru 29 de zile, in seara de 16 martie, de Curtea de Apel Galati, iar celelalte doua, intre care fostul subprefect de Galati Aura Luchiniuc, au primit interdictia de a parasi localitatea.

A doua zi, judecatorii Curtii de Apel Galati au emis mandate de arestare preventiva pe numele a sase persoane, respectiv Elena Petrea, secretara cabinetul de avocatura al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vranceanu, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica si Stefan Lazar. De asemenea, fostul subprefect de Galati Aura Luchiniuc si avocata Mihaela Bolboceanu au primit interdictia de a parasi localitatea.