Serviciul Roman de Informatii a oferit inca din anul 2008 organelor de aplicare a legii date despre deputatul Mihail Boldea, cercetat penal intr-un caz de inselaciune, a declarat joi, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al SRI, Marius Bercaru. El a precizat insa ca ulterior SRI a oferit informatii despre Boldea exclusiv in urma dispozitiilor procurorilor.

"SRI a realizat sesizarea initiala, inca din anul 2008, ulterior, in baza legii si a protocoalelor existente, am furnizat in mod institutional diverse date catre organe de aplicare a legii. In astfel de situatii, in care nu vorbim cu necesitate despre aspecte legate de securitatea nationala, datele oferite de SRI sunt exclusiv cele dispuse de procurori, numai acele masuri dispuse de procurori", a declarat purtatorul de cuvant al SRI, Marius Bercaru.

Deputatul Mihail Boldea a reusit sa plece din tara din cauza vidului legislativ, a declarat joi seful DIICOT, Codrut Olaru. Totodata, seful DIICOT a spus ca au fost luate masuri asiguratorii in ceea ce priveste bunurile lui Boldea.

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca joi cererea procurorilor de arestare in lipsa a deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galati au solicitat miercuri Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea preventiva in lipsa a deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.