​Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a decis ca toate scolile din judetul Vrancea vor fi inchise joi din cauza problemelor meteorologice. In judetul Buzau, cursurile vor fi suspendate in mai mult de 100 unitati de invatamant, in timp ce alte 14 inspectorate scolare judetene au raportat maximum 40 de unitati de invatamant inchise, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Potrivit datelor furnizate miercuri, pana la ora 16.00, de inspectoratele scolare judetene si centralizate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, joi, 16 februarie 2012, activitatea unitatilor de invatamant se va desfasura in mod normal in 26 de judete.

In total, la nivel national, 897 de unitati de invatamant in care invata 91.305 elevi sunt afectate de conditiile meteorologice improprii, se mai arata in comunicatul Ministerului.

Ministerul mai precizeaza ca au pus la dispozitia parintilor, elevilor si a cadrelor didactice linia speciala Tel Verde 0.800.816.ABC (unde ABC reprezinta indicativul telefonic al judetului) unde pot fi aflate, in timp real, informatii referitoare la desfasurarea cursurilor din fiecare unitate de invatamant.