Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, le-a cerut operatorilor de deszapezire, in sedinta de luni a Comitetului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti, sa intervina si pe strazile secundare pentru a le debloca, informeaza Agerpres.Reprezentantii sectoarelor Capitalei l-au informat pe prefect ca nu pot interveni cu pluguri mari pe strazile secundare din cauza masinilor parcate pe ambele parti ale drumului iar cu plugurile mici nu se poate deszapezi decat pe latimea rotilor unei masini, deoarece nu au unde sa depoziteze zapada, riscand sa loveasca portierele masinilor parcate.

"Sectoarele se ocupa de deszapezire. Spuneti de ce aveti nevoie si noi o sa va ajutam cu institutiile statului: ISU, Jandarmerie si altele", li s-a adresat prefectul reprezentantilor sectoarelor.

Atanasoaei a spus ca potrivit prognozei meteo ninsoarea va continua la fel de puternic pana in jurul orei 19:00, insa vantul nu se va intensifica. Prefectul a mentionat si faptul ca scolile din Capitala vor fi inchise marti.

Potrivit raportului reprezentantilor sectoarelor din Bucuresti:

  • in sectorul 1 - se actioneaza pentru deszapezire cu 62 de pluguri si 25 de incarcatoare, actionand de asemenea si doua echipe mobile cu cate 30 de oameni si utilajele Bobcat;
  • in sectorul 2 - se actioneaza cu 44 utilaje de deszapezire plus 10 care efectueaza transportul a 142 operatori stradali;
  • in sectorul 3 - se actioneaza cu 46 de utilaje, cu 150 de muncitori si doua unitati de pompieri;
  • in sectorul 4 - actioneaza 42 de utilaje cu 160 de oameni si 10 basculante plus 10 incarcatoare;
  • in sectorul 5 - participa la deszapezire 140 de oameni si doua utilaje Iveco, 10 pluguri plus 6 salvari a 4x4;
  • in sectorul 6 - se intervine cu 80 de utilaje si 160 de oameni pentru inlaturarea zapezii.

O situatie deosebita s-a inregistrat in sectorul 2, unde au fost ridicate autovehiculele aflate pe strazile secundare, s-a indepartat zapada cu plugurile, dupa care proprietarilor li s-a comunicat de unde isi pot lua masinile.

Potrivit reprezentantului RATB, circulatia se desfasoara normal si a fost suplimentat parcul auto pentru preluarea calatorilor. S-au facut modificari la cateva trasee astfel incat sa fie asigurat transportul bucurestenilor.

De asemenea, reprezentantii RENEL si Distrigaz au declarat ca nu se inregistreaza avarii sau deranjamente colective in distribuirea de energie si gaze.

Seful Politiei Capitalei, Vasile Viorel, l-a informat pe prefect ca Autostrada A2 este blocata, la fel alte trei drumuri nationale, iar DN1 este inchis intre orele 16:00 si 17:00 pentru degajarea carosabilului de zapada.