Trenul InterRegio 1574 Galati - Bucuresti, in care se afla aproximativ 400 de pasageri care sunt pe drum de peste 50 de ore dupa ce garnitura s-a blocat de mai multe ori in nameti, a plecat din Gara Faurei in jurul orei 13.00, cu destinatia Galati, potrivit Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al CFR Calatori, Adrian Vlaicu, calatorii sunt pe drum de intoarcere spre Galati. Garnitura inainteaza cu greu din cauza zapezii, insa sunt sperante ca oamenii vor ajunge la Galati.

El a sustinut ca a fost vorba despre o situatie extrema si ca alte solutii nu au existat.

"Oamenii au fost alimentati de trei ori, au primit hrana si apa si ieri, si aseara si astazi. Noi am apelat la autoritatile locale pentru ca nu se putea ajunge acolo din cauza zapezilor foarte mari, insa oamenii au primit mancare si apa. La aceasta ora, trenul este in drum spre Galati", a declarat reprezentantul CFR.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila, Stefan Stoian, dupa miezul noptii de marti spre miercuri trenul a ajuns in Gara Faurei.

Cei aproximativ 400 de calatori au ocupat vagoanele din imediata apropiere a locomotivei pentru ca acestea sunt incalzite si astfel au asteptat venirea diminetii. Oamenii au primit totusi un ajutor din partea autoritatilor brailene, care au trimis un camion cu alimente, in principal conserve, paine, apa si dulciuri.

Patru locomotive au incercat, marti seara, sa deblocheze trenul, care este format din doua garnituri si care ramasese blocat in nameti in apropiere de Faurei.

Una dintre cele doua garnituri a plecat din Galati luni dimineata, cu 300 de calatori, iar a doua a plecat luni seara, cu 70-80 de persoane, intre care si membri ai echipei de fotbal Otelul Galati.

Initial, trenul a ramas blocat in nameti de cativa metri inaltime, luni seara, pe un camp intre Faurei si Buzau, in apropierea localitatii buzoiene C.A. Rosetti. Marti dupa-amiaza, intrucat nu a mai putut inainta spre Bucuresti, garnitura a pornit inapoi catre Galati, punandu-se in miscare in jurul orei 14.30, si urmand sa ajunga in cursul serii la Galati. In drum spre Galati insa, trenul s-a blocat din nou.

Potrivit reprezentantilor CFR Galati, trenul InterRegio 1574 Galati - Bucuresti nu a mai putut inainta la C.A. Rosetti din cauza zapezii, care atingea si 3,5 metri inaltime.

Fotbalistii Otelul blocati intr-un tren, adusi la Bucuresti cu un elicopter al lui Ioan Niculae.

Sase din cei noua fotbalisti blocati in trenul Trenul InterRegio 1574 Galati - Bucuresti au fost adusi in Capitala cu un elicopter al patronului gruparii Astra Ploiesti, Ioan Niculae, aparatul de zbor urmand sa ii preia si pe ceilalti jucatori.

Cei noua jucatori ai echipei Otelul Galati, alaturi de medicul echipei, magazinerul si doi masori, au parasit trenul marti noapte, cand garnitura a ajuns in Gara Faurei, fiind ajutati de militari.

Fotbalistii au fost cazati peste noapte la spitalul din localitate, iar miercuri dimineata sase dintre ei - Valentin Munteanu, Samoel Cojoc, Cristian Sarghi, Silviu Ilie, Cornel Rapa si Cristian Branet - au fost adusi la Bucuresti, pe Aeroportul Aurel Vlaicu, cu un elicopter al patronului gruparii Astra Ploiesti, Ioan Niculae.

Elicopterul s-a intors la Faurei pentru a-i aduce la Bucuresti si pe ceilalti trei jucatori ai campioanei Romaniei, Gabriel Viglianti, Ionut Neagu, Sergiu Costin, precum si pe medicul echipei, magazinerul si doi masori.