Magistratii Tribunalului Olt au decis luni, pentru a treia oara, inlocuirea masurii arestarii preventive a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, cu interdictia de a parasi localitatea de domiciliu, potrivit Agerpres. Procurorii au atacat cu recurs decizia Tribunalului Olt, care va fi judecat de Curtea de Apel Craiova.

Bercea MondialFoto: Agerpres

Decizia magistratilor a fost luata la termenul de luni al procesului in care Sandu Anghel este acuzat ca si-ar fi injunghiat nepotul. Potrivit judecatorului Gheorghe Biolan, purtatorul de cuvant al Tribunalului Olt, motivarea deciziei magistratilor va fi facuta publica in cursul zilei de marti.

Deciziile anterioare de inlocuire a masurii arestarii preventive cu cercetare in libertate, luate in august si septembrie, au fost motivate de faptul ca inculpatul nu prezinta un pericol social, iar masura arestarii preventive este excesiva. Procurorii au facut recurs in ambele cazuri iar decizia Tribunalului Olt a fost intoarsa, de fiecare data, de Curtea de Apel Craiova.

In cazul in care Curtea de Apel Craiova va mentine decizia Tribunalului Olt, Bercea Mondial va fi eliberat sub interdictia de a parasi localitatea de domiciliu.

Termenul de luni al procesului s-a desfasurat cu usile inchise. In timpul sedintei au fost vizionate inregistrarile audio-video cu declaratiile partii vatamate, realizate in luna februarie si contestate de catre aparatorii lui Sandu Anghel.

Sandu Anghel a fost arestat preventiv in februarie, intr-un dosar in care este cercetat pentru tentativa de omor, dupa ce si-ar fi injunghiat nepotul, Ionut Anghel, zis Mercedes. Victima a ajuns la spital cu rani grave provocate prin injunghiere. Bercea Mondial a cerut, in repetate randuri, sa fie eliberat sub control judiciar, pe motive de boala, insa solicitarea i-a fost respinsa.

Bercea Mondial este cercetat, in prezent, in alte sase dosare penale, iar membrii familiei sale au fost cercetati de politistii din judetul Olt, in ultimii cinci ani, in aproximativ 120 de dosare penale.