Judecatoarea Simina Avram este prima femeie magistrat militar, in urma deciziei de marti a sectiei de judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, care a aprobat transferul de la o instanta civila, Tribunalul Mures, la Tribunalul Militar Cluj, scrie infocsm.ro, site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

Cererea de transfer a fost avizata la o zi dupa primirea ordinului ministrului Apararii Nationale prin care i s-a acordat Siminei Avram gradul militar de locotenent major in Armata Romana.

"Solicitarea mea este determinata de considerente morale, intrucat sotul meu, capitan comandor - pilot Avram Sorin Traian a decedat pe data de 01.11.2010, in urma catastrofei aeriene de la Campia Turzii", motiveaza judecatoarea cererea de transfer adresata CSM.

"Ma bucur ca a fost aprobat acest transfer, sunt prea multi barbati si cred ca era cazul sa fie si o femeie. Am avut o discutie preliminara si mi-am dat avizul, in masura in care se vacanta un post", a declarat locotenent colonel Marius Liviu Pop, presedintele Tribunalului Militar Cluj, pentru infocsm.ro.