Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Catalin Macovei, spune intr-un interviu la RFI ca ANI "nici macar rol de biblioteca nu va mai avea", daca sunt adoptate modificarile propuse de UDMR la legea ANI. Propunerile "vor goli de continut Agentia", crede Macovei, care sustine ca "toate partidele sunt in egala masura ostile ANI".

Cătălin Macovei spune că nu-l surprind propunerile UDMR de modificare a legii ANI. "Nu mai sunt surprinzătoare astfel de atacuri pentru noi, reducerea bugetului, încercările repetate de contestare şi modificare a legii, nici măcar limbajul folosit la adresa noastră nu mai este ceva nou (…)", declară preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate.

Propunerile de modificare a legii ANI, formulate de către deputatul UDMR Marton Arpad "e limpede că vor goli de conţinut Agenţia, care nu-şi va mai putea îndeplini scopul definit în condiţionalitatea 2 a Mecanismului de Cooperare şi Verificare", subliniază Cătălin Macovei.

ANI nu va mai avea nici măcar rol de bibliotecă, dacă se adoptă amendamentele UDMR, crede şeful Agenţiei: "Pe lângă faptul că, iată, candidaţii nu vor mai fi obligaţi să depună declaraţii de avere, nici măcar celelalte persoane care sunt verificate de noi nu vor mai avea declaraţiile postate pe site, deci nu vor mai fi publice, iar în procesul de verificare noi nu vom mai putea cere date niciunei instituţii. Deci nici măcar rol de bibliotecă nu vom mai avea!".

Cătălin Macovei spune că unii parlamentari "legiferează în interes personal, mulţi dintre ei sunt verificaţi şi probabil că acesta este un mod absurd de a se apăra".

Continuarea pe www.rfi.ro.