Guvernele Romaniei si Bulgariei se vor intruni miercuri, la Bucuresti, in prima sedinta comuna a celor doua cabinete, a informat Palatul Victoria, intr-un comunicat remis Agerpres.

Potrivit sursei citate, la reuniune vor fi abordate teme de actualitate de pe agenda europeana privind implementarea Strategiei UE pentru Dunare, aderarea celor doua state la Spatiul Schengen, Mecanismul de Cooperare si Verificare, viitorul cadru financiar multianual al UE, guvernanta economica, cooperarea la Marea Neagra si vecinatatea estica a UE.

Guvernele roman si bulgar vor mai discuta aspecte legate de cooperarea bilaterala, cu accent pe domeniile: energie, transporturi, finante, cooperare transfrontaliera, educatie, agricultura, aparare, afaceri interne, afaceri sociale, mediu si cultura.

In acest context, vor avea loc reuniuni bilaterale ale primului-ministru roman Emil Boc cu omologul sau bulgar, Boyko Borissov, precum si ale membrilor celor doua Cabinete, iar la finalul sedintei comune vor fi semnate o serie de documente bilaterale.

Reuniunea celor doua Executive are loc in contextul unei cooperari bilaterale foarte stranse si al interesului de a promova, in comun, o serie de obiective la nivel european, a mentionat sursa citata.

Anterior, Guvernul Romaniei a mai avut sedinte comune cu executivele Ungariei si Italiei.