Pretul la gigacalorie pentru populatie va ramne in aceasta iarna la suma de 170 de lei, Primaria Capitalei subventionand diferenta de pana la 318 lei, potrivit unei declaratii facute joi de primarul Sorin Oprescu. Asta desi in urma cu cateva saptamani, Oprescu spunea ca bucurestenii vor plati diferentiat, doar cei cu venituri mici primind subventii.

Potrivit Primarului General, banii pentru subventie vor fi luati de la proiecte importante de infrastructura, intrucat Guvernul nu mai acorda niciun fel de subventii.

De asemenea, Oprescu a declarat ca va cere Guvernului sa taie penalitatile de circa 800 de milioane de lei pe care RADET le are catre ELCEN, urmand ca Primaria Capitalei sa plateasca doar datoria de 500 de milioane de lei, din care Primarul General spune ca s-a platit deja jumatate.

In plus, edilul-sef spune ca, in ultimii ani, Primaria nu a primit subventiile de circa 320 de milioane anual de la Guvern, acesta cerand ca acesti bani sa fie dati Primariei.

De la 1 august, gigacaloria in Bucuresti s-a majorat de la 124 de lei la 170 lei.

CGMB a mandatat joi Primaria Capitalei sa realizeze un studiu de oportunitate prin care sa se decida daca RADET va ramane in administrarea Primariei, va fi privatizat sau va avea capital mixt (Primarie + firma privata).