Urechile proeminente si decolate, adica "clapauge", reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme estetice ale urechilor, fiind intalnita la circa 5% din populatie. Pe langa aceasta diformitate, care imbraca o multitudine de expresii clinice, exista numeroase alte modificari ale aspectului urechilor - ereditare, posttraumatice, tumorale -, fiecare necesitand proceduri specifice de tratament chirurgical. Otoplastia, operatia estetica de remodelare a urechilor, le confera un aspect cat mai natural si o pozitie anatomica.

Pentru frumusetea urechiiFoto: MedLive.ro

Dr. Adriana Radu, medic specialist chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva, explica totul despre chirurgia cosmetica a urechii, de la indicatii pana la complicatii. Citeste tot articolul si comenteaza pe MedLive.ro.

In cazurile rare in care urechea externa este nedezvoltata (atrezie) sau cand este extrem de mica (microtia) se impune reconstructia auriculara.

Otoplastia urmareste imbunatatirea formei si proportiilor urechilor, precum si a pozitiei acestora. Aceasta operatie nu are nici un efect advers asupra auzului. Ca si in cazul oricarei operatii estetice, este foarte important sa fie cunoscute schimbarile dorite de pacient, iar asteptarile acestuia sa fie in concordanta cu posibilitatile chirurgicale de modelare a urechilor.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.