Romania a fost premiata la Bruxelles pe 26 ianuarie pentru doua programe de prevenire a cancerului de col uterin: un program pilot de screening cervical si un program de diagnostic mobil pentru cancerul de san si cel de col uterin. Dr.Philip Davies, directorul general al Asociatiei Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, se va afla vineri in Romania pentru a vorbi despre importanta accesului populatiei la programe de sanatate publica de preventie si a informarii corecte in legatura cu cancerul de col uterin. Dr Davies a discutat online cu cititorii HotNews.ro.

Saptamana europeana de preventie a cancerului de col uterin a avut loc anul acesta intre 24 si 30 ianuarie. 11 tari europene au fost premiate pentru lupta impotriva cancerului de col uterin. Premiile Pearl of Wisdom Cervical Cancer Prevention reprezinta un eveniment anual care face parte din Campania Pearl of Wisdom de Prevenire a Cancerului de Col Uterin.

Dr Davies si-a facut studiile medicale in Canada. Este doctorand al Institute for Cancer Research din Londra si are pregatire post-doctorala la Institutul Pasteur din Paris. Dr Davies a condus intre 1994 si 2001 un laborator de diagnostic in biologie moleculara.

In 2003, Davies a infiintat Asociatia Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin care are peste 125 de membri in 34 de tari. Scopul principal al ECCA este de a atrage atentia asupra cancerului de col uterin si a modului in care acesta poate fi prevenit.