Alte 34 de cazuri de gripa cu virusul A/H1N1 si doua decese au fost inregistrate in ultimele 24 de ore. Astfel, totalul imbolnavirilor confirmate la nivel national este de 6.255, din care 96 decese, informeaza Ministerul Sanatatii.

Cele mai multe cazuri noi de gripa cu virusul A/H1N1 s-au inregistrat in Bucuresti si judetul Botosani, respectiv cate sapte. Alte patru cazuri au fost confirmate in judetul Dambovita, cate trei in Galati si Hunedoara, cate doua in Arges, Iasi si Mures, cate unul Cluj, Constanta, Prahova si Ilfov, potrivit ultimei raportari a Centrului de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile.

Pana in prezent au fost vaccinate 516.905 persoane impotriva virusului pandemic. Dintre acestea, peste 300.000 au fost vaccinate in perioada 4-10 ianuarie 2010. Nu au fost inregistrate reactii adverse importante.

In cursul zilei de marti o echipa a Ministerului Sanatatii a efectuat o verificare asupra modului in care se desfasoara vaccinarea impotriva gripei noi in 25 cabinete ale medicilor de familie din sectorul 3 al Capitalei.

Toate cabinetele aveau suficiente doze de vaccin pandemic, iar media vaccinarilor era de 50-55 vaccinari/zi/cabinet, mai informeaza Ministerul Sanatatii.