Infirmiera romanca ce a fost lovita cu brutalitate, vinerea trecuta, de un tanar italian in statia de metrou Anagnina, din Roma, a iesit din coma, dar starea ei este in continuare grava, ea suferind o trauma craniana grava in urma incidentului, anunta site-ul LiberoNews.it, citat de Mediafax.

Agresorul Maricicai Hahaianu (32 de ani), are 20 de ani si a fost deja retinut de carabinieri. El are antecedente penale, au declarat pentru corespondentul HotNews.ro reprezentantii carabinierilor. Tanarul a sustinut, insa, ca ar fi actionat in legitima aparare, afirmand ca s-a temut de romanca pentru ca aceasta il amenintase. Justitia italiana a decis ca agresorul sa fie plasat in stare de arest la domiciliu.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a denuntat indiferenta trecatorilor, care au asistat fara sa intervina la agresarea romancei. "Este inacceptabil ca intr-un oras cum este Roma sa se intample astfel de agresiuni si sa nu existe o reactie a tuturor celor care vad asa ceva", a declarat Gianni Alemanno, aflat la Beijing, dupa ce a vazut imagini ale agresiunii din statia de metrou. "Dupa vederea imaginilor, cred ca poate exista o reclamatie pentru refuz de acordare a ingrijirilor medicale de catre martori".

Proprietara unei cafenele din statia de metrou a declarat pentru corespondentul HotNews.ro din Roma ca incidentul a inceput in localul sau, unde tinarul a inceput sa o insulte pe romanca, spunindu-i "sa plece in tara ei". Italianul ar fi hartuit-o pe femeie din momentul in care si-a dat seama ca nu e de origine italiana, a mai spus proprietara cafenelei.

Conform reconstituirii politiei, italianul a continuat s-o agreseze verbal pe femeie si la iesirea din cafenea. La un moment dat, romanca l-a impins; dupa cateva secunde, tanarul s-a intors brusc catre femeie si a lovit-o violent in fata. Victima a cazut pe pavaj si a ramas nemiscata.

Zona Anagnina este una din cele mai frecventate de romani, fiind si un nod de legatura intre statia de metrou A capat de linie - si mai multe linii de autobuze care merg catre centrele urbane din afara Romei.