Un cetatean roman, care locuieste in oraselul american Sultan, statul Washington, a fost arestat, joi, pentru presupusa sa implicare intr-un caz de crima comandata, relateaza HeraldNet. Florentin Georgel Minescu, in varsta de 42 de ani, este cercetat pentru savirsirea infractiunii de instigare la omor calificat.

Un judecator a ordonat, vineri, incarcerarea romanului, pentru eliberarea sa fiind stabilita o cautiune de un milion de dolari.

Anchetatorii n-au oferit prea multe detalii cu privire la arestarea lui Minescu, noteaza publicatia citata. Purtatoarea de cuvant a serifului din comitatul Snohomish, Rebecca Hover, a explicat intr-un comunicat de presa circumstantele cazului, dar fara sa precizeze numele suspectului.

Potrivit Rebeccai Hover, suspectul ar fi declarat politiei ca a fost abordat de un barbat din Sultan ce cauta pe cineva care sa-i ucida fosta sotie.

Detectivii au aflat de planul pus la cale de cei doi in momentul in care un al treilea barbat a anuntat politia despre faptul ca romanul, care cauta la randul sau un ucigas platit, i-ar fi propus sa omoare pe cineva, a spus Hover.

Un detectiv sub acoperire l-a contactat apoi pe suspect, pretinzand ca il poate ajuta in comiterea asasinatului. Romanul i-ar fi spus detectivului ca aceasta "nu este o treaba de copii" si ca a angajat un "profesionist" pentru a duce la indeplinire crima.

Ulterior, Minescu le-a spus politistilor ca nu a contactat niciun ucigas profesionist si ca l-a mintit pe detectiv in legatura cu acest lucru. "El a spus ca au discutat prin telefon si a crezut ca vorbeste cu altcineva - un tanar adolescent - care n-ar fi avut varsta necesara pentru a se inhama la o astfel de actiune, asa ca i-a spus ca a angajat deja pe altcineva", a aratat Hover.

Minescu, care a fost arestat joi seara, le-a prezentat anchetatorilor o poveste complexa, despre un alt barbat din oras, care l-ar fi contactat in legatura cu comiterea unei crime. Potrivit versiunii romanului, era vorba despre uciderea fostei sotii a barbatului, cu care acesta a avut un divort complicat. Detectivii cred ca diabolicul plan a fost deconspirat la timp, iar viata femeii nu mai este in pericol", a mai spus reprezentanta serifului.

Procurorii i-au explicat judecatorului de la Tribunalul districtului Everett ca sotia lui Minescu traieste in Egipt, copii sai locuiesc in Romania, iar el intentiona sa se mute in Philadelphia. De asemenea, ei au cerut ca romanului sa-i fie retras pasaportul.