Joi, 27 august sunt 18 ani de cand Parlamentul de la Chisinau a adoptat, in sesiune extraordinara, Declaratia de independenta a Moldovei de peste Prut.

Dupa încercarea esuata de lovitura de stat de la Moscova, Republica Moldova devenea, la 27 august 1991, cea de-a saptea republica sovietica ce se despartea de Uniunea Sovietica.

Manifestarile dedicate zilei republicii incep la ora 9 :00 si cuprind concerte pentru toate gusturile, scrie presa de peste Prut.

Potrivit programului elaborat de Ministerul Culturii si Turismului festivitatile incep ca in fiecare an la ora 10.00, pe scena din Piata Marii Adunari Nationale, urmat de startul Raliului „Cupa Independentei – 2009.

Urmeaza programe pentru copii, concerte de muzica populara si, dupa-amiaza, un recital al orchestrelor militare, urmat de un recital de muzica patriotica. Sarbatoarea se va incheia cu focuri de artificii, la ora 21.00, si cu un concert de muzica populara sustinut de Orchestra de muzica populara condusa de Fratii Advahov.

Pe scena amplasata in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, organizatorii au afisat doar culorile drapelului Romaniei, uitand de stema, care ar fi transformat drapelul în cel al R. Moldova, scrie site-ul Unimedia.

In Romania, studentii basarabeni de la Iasi spun ca nu vor sarbatori Ziua Nationala a tarii lor pentru ca ei sunt romani, transmite Agerpres.