Patru cetateni romani se aflau pe o ambarcatiune care a intrat in coliziune cu o alta barca, in Canalul Manecii, dintre care unul a decedat, altul a fost ranit si se afla internet intr-un spital, in afara oricarui pericol, iar alti doi romani sunt dati disparuti, anunta Ministerul de Externe.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Potrivit informatiilor obtinute de la autoritatile britanice, in noaptea de 5 spre 6 august 2017, un grup format din 4 cetateni romani, aflati pe o barca in largul marii, a intrat in coliziune cu o alta ambarcatiune. In urma impactului, un cetatean roman a decedat, unul se afla internat la o unitate medicala din Worthing, fiind in prezent in afara oricarui pericol, iar alti doi sunt disparuti", transmite MAE, citat de News.ro.

Paza de coasta desfasoara ample cautari pentru gasirea celorlalti doi cetateni romani.

Consulul Ambasadei Romaniei la Londra s-a deplasat in regim de urgenta la unitatea medicala unde se afla internat cetateanul roman ranit pentru a afla detalii suplimentare despre starea sa de sanatate.

Misiunea diplomatica si Oficiul consular mentin in atentie, cu prioritate, cazul, precum si stadiul cautarilor celor doi cetateni romani disparuti, si sunt in contact cu autoritatile locale, fiind pregatiti sa acorde sprijin si asistenta consulara.

O vasta operatiune de cautare a doi romani, membri ai echipajului unei ambarcatiuni care s-a ciocnit cu alta barca, era in curs duminica, pe Canalul Manecii, dupa ce au fost gasiti un supravietuitor si un cadavru, a relatat Daily Mail.

Doua vase s-au ciocnit in noaptea de sambata spre duminica in apele Canalului Manecii, la aproximativ 4,8 kilometri in largul coastelor, iar una dintre ambarcatiuni s-a scufundat.

Patru persoane au ramas in apa, iar un barbat a reusit sa pluteasca pana cand a fost salvat, in urma unei operatiuni dramatice, de catre un pescar, duminica dimineata, la ora locala 5.50 (7.50, ora Romaniei).

Alt barbat a fost gasit mort de catre servicile de urgenta, imediat inainte de ora locala 8.15 (10.15, ora Romaniei).

Alti doi erau cautati.

Politia a anuntat ca aceasta ambarcatiune de mici dimesiuni a plecat de la Brighton imediat dupa miezul noptii. Ea s-ar fi ciocnit cu alta ambarcatiune, duminica dimineata.

Supravietuitorul, in varsta de 45 de ani, originar de la Londra, a fost gasit agatat de o geamandura, de catre un pescar comercial, la aproximativ 3,2 kilometri vest de Portul Shoreham, imediat dupa zori.

El a fost preluat de o barca de salvare RNLI si a fost adus la Shoreham, de unde a fost condus la un spital.

Corpul celuilalt barbat a fost recuperat din mare si adus la tarm cu un elicopter al Pazei de Coasta, catre ora locala 8.15 (10.15, ora Romaniei).

In prezent, serviciile de urgenta ii cauta pe ceilalti doi marinari, care ar fi originari din Romania, potrivit Daily Mail.

"O (operatiune de) cautare pe mare si pe linia coastei continua, in vederea gasirii a doi barbati care s-ar fi aflat in ambarcatiune, iar o ancheta a fost deschisa in cooperare cu Directia pentru anchete privind accidente pe mare (MAIB) cu scopul stabilirii circumstantelor in care barbatii au ajuns in apa", a declarat un purtator de cuvant al Politiei din Sussex.

"Credem ca ambarcatiunea a plecat din portul turistic Brighton catre miezul noptii (de sambata spre duminica) si ca incidentul ar fi avut loc aproximativ doua ore mai tarziu, insa faptele nu sunt clare in acest moment", a adaugat el.

"Politia cere oricui detine informatii despre incident sau despre ambarcatiunea implicata sa raporteze online sau sa sune la 101 si sa citeze Operatiunea Barnet", a anuntat purtatorul de cuvant.

Ambarcatiuni de salvare si elicoptere cautau in larg, la aproximativ 3,2 kilometri de Portul Shoreham, sa gaseasca ceilalti membri ai echipajului.

Un numar de ambaractiuni private de la Brighton si Littlehampton ajutau autoritatile in cadrul operatiunii.

"Potrivit informatiilor pe care le-am primit, ar mai fi trei persoane in apa. Efectuam o cautare aprofundata", a declarat duminica Andy Jenkins, un controlor din cadrul Pazei de Coasta britanice.