O vasta operatiune de cautare a doi membri romani ai echipajului unei ambarcatiunii scufundate in urma unei ciocniri cu un alt vas este in curs duminica, pe Canalul Manecii, dupa ce au fost gasiti un supravietuitor si un cadavru, relateaza Daily Mail, citat de News.ro.

Doua vase s-au ciocnit in noaptea de sambata spre duminica in apele Canalului Manecii, la aproximativ 4,8 kilometri in largul coastelor, iar una dintre ambarcatiuni s-a scufundat.

Patru persoane au ramas in apa, iar un barbat a reusit sa pluteasca pana cand a fost salvat, in urma unei operatiuni dramtice, de catre un pescar, duminica, dimineata la ora locala 5.50 (7.50, ora Romaniei).

Alt barbat a fost gasit mort de catre servicile de urgenta, imediat inainte de ora locala 8.15 (10.15, ora Romaniei).

Politia a anuntat ca aceasta ambarcatiune de mici dimensiuni a plecat de la Brighton imediat dupa miezul noptii. Ea s-ar fi ciocnit cu alta ambarcatiune, duminica dimineata.

Supravietuitorul, in varsta de 45 de ani, originar de la Londra, a fost gasit agatat de o geamandura, de catre un pescar comercial, la aproximativ 3,2 kilometri vest de Portul Shoreham, imediat dupa ivirea zorilor.

Corpul celuilalt barbat a fost recuperat din mare si adus la tarm cu un elicopter al Pazei de Coasta, catre ora locala 8.15 (10.15, ora Romaniei).

In prezent, serviciile de urgenta ii cauta pe ceilalti doi marinari, care ar fi originari din Romania, potrivit Daily Mail.

"Credem ca ambarcatiunea a plecat din portul turistic Brighton catre miezul noptii (de sambata spre duminica) si ca incidentul ar fi avut loc aproximativ doua ore mai tarziu, insa faptele nu sunt clare in acest moment", a declarat un purtator de cuvant al Politiei din Sussex.

Ambarcatiuni de salvare si elicoptere cautau in larg, la aproximativ 3,2 kilometri de Portul Shoreham, sa gaseasca ceilalti membri ai echipajului.

Un numar de ambaractiuni private de la Brighton si Littlehampton ajutau autoritatile in cadrul operatiunii.