Pe 17 iunie, ora 19, la Galeria Laika din Cluj are loc vernisajul expozitiei “Imagine de Protectie” realizata de Alexandra Bodea. Alexandra Bodea este o tanara artista cu un potential imens dublat de o disciplina gestionata cu atentie si perseverenta. Absolventa in 2009 a Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca, sectia Pictura, Alexandra a considerat realizarea acestui proiect o provocare prin care sa aduca la realitate o experienta profunda si personala.

Proiectul “Imagine de protectie” se constituie intr-o instalatie meticuloasa realizata cu mijloace minimale si reprezinta o lume aparte cu o serie de componente spectaculoase. Este o lucrare ce porneste dintr-o intentie de a activa o virtualitate, de a face sa se intample ceva ce nu exista, de a crea o lume cu un destin propriu. Lumea Alexandrei e o masa de indivizi anonimi care isi urmeaza un curs parca firesc inspre ceva ce le va aduce disparitia: gura unui leviatan care devoreaza intreg ansamblu de situatii. Un leviatan care are cumva o soarta decisa prin insasi chemarea lucrarii care ne duce cu gandul la o lume boschiana, cu iz medieval dar care include aspecte contemporane inclusiv cu caracter consumerist. Fragila prin tehnica, lucrarea poate fi considerata si o sculptura prin asociere de obiecte in mare parte bidimensionale. Desenul cu marker-ul pe mousse decupat confera un aer caricatural, insa prin repetitivitate si ritm, mesajul capata un caracter profund si expeditiv ridicand intrebari cu tenta mistica.

Lucrarea reprezinta o performanta fiind alcatuita din mii de piese lucrate manual. Printre masele de personaje sunt rasfirate scene misterioase care au povestile lor separate reprezentand la un loc un contrapunct in arhitectura lucrarii. Practic, avem de-a face cu zeci de lucrari in marea lucrare, cu scenete ce fac parte din marea scena a vietii.

Impozanta prin cantitatea pieselor si numarul detaliilor, meditativa si ironica prin problematica, instalatia “Imagine de protectie” isi pastreaza scopul ce a dus la crearea ei, ramanand ca fiecare dintre noi sa inteleaga cine, pe cine si de cine protejeaza.

Expozitia va fi deschisa publicului intre 17 iunie si 15 iulie 2011.