“Pictura este un dar. Îl dobândesti si trebuie să îl dai mai departe”. Cu acest crez, tânărul artist Florin Petrachi invită publicul iesean la o nouă expozitie personală de pictură si grafică, deschisă între 1-9 iunie, la Galeriile Moldova Mall (parter). Luni, 6 iunie, începând cu ora 18, publicul este asteptat la o întâlnire si o discutie cu pictorul Florin Petrachi si criticul de artă Valentin Ciucă. 40 dintre tablourile lui Florin Petrachi, picturi în ulei pe pânză si desene, lucrări moderne cu influente impresioniste, vor fi expuse pentru prima dată publicului cu această ocazie, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

„Florin Petrachi are substanta picturalitătii si un fel de a fi direct fără să deranjeze. Vointa de a reusi îl tine mereu în spatiul atelierului, unde se caută în imaginile altora spre a se descoperi pe sine. Are forta unui dăruit si tenacitatea unui luptător. Pornind de la asemenea premise favorabile, destinul lui merită urmărit cu atentie. Cred ca acest om are cu adevarat ceva de spus. Am încredere în acest rebel care spune lumii că există si că se va afirma la bursa timpului”, a declarat criticul Valentin Ciucă.

Artist prolific, în plină afirmare, Florin Petrachi a participat deja la 17 expozitii de grup si a avut mai mult de zece expozitii personale în Hârlău, Sibiu, Iasi, Bucuresti si Botosani.

„Pictez ca si cum ar fi ultima zi pe care o mai am de trăit. Pictez ce simt, pictez oameni, pictez păsări, cer, tot ceea ceea ce simt în momentul respectiv. Îmi place mult să pictez naturi moarte. Mă atrag însă si compozitiile, si peisajele. Inspiratia îmi vine din orice. Trebuie doar să mă asez în fata sevaletului”, a spus Florin Petrachi.

Tablourile lui Florin Petrachi se află deja în colectii private în tară si în străinătate (Franta, Belgia, Spania, SUA, Italia). Florin Petrachi numără, în palmaresul său, peste 15 premii la concursuri nationale si internationale, dintre care Premiul 1 la Concursul International “Open Doors" (Giurgiu) si Concursul International de Artă Plastică “N.Tonitza" (Bârlad).

“Dacă nu te dăruiesti, nu dobândesti nimic. Eu am simtit că pictura este talentul meu si nu fac altceva decât să îl înmultesc. Impresionismul este stilul care mă atrage foarte mult. Si realismul are o anumită influentă asupra mea, pe care acum încerc să o descopăr”, a spus Florin Petrachi.

Florin Petrachi este absolvent al Facultătii de Arte Plastice, Decorative si Design din Iasi, unde urmează, în prezent, masteratul în pictură. Din 2010, este înscris la a doua facultate - sectia de Artă Sacră a Facultăţii de Teologie Ortodoxă. Florin este, de asemenea, bursier al Fundatiei Blue Heron.