'Ţărăncuţă odihnindu-se' de Grigorescu - un nou record pe piaţa de artă

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 14 aprilie 2011, 14:09 Actualitate | Cultură

Tabloul 'Ţărăncuţă odihnindu-se' semnat de Nicolae Grigorescu a stabilit, miercuri seara, recordul pieţei de artă din România, fiind adjudecat la 270.000 de euro la licitaţia de Art-Nouveau şi Romantism a Casei Artmark, informeaza Agerpres.

Astfel, 'Ţărăncuţă odihnindu-se', estimat iniţial la 150.000-250.000 de euro de euro, devine cel mai bine tranzacţionat tablou de pe piaţa de artă din ţară, reuşind să depăşească un alt record deţinut tot de o operă semnată de Grigorescu, respectiv 'Cârciumă la Rucăr', care a fost adjudecată la licitaţia de primăvară Artmark, desfăşurată în luna martie, la suma de 230.000 de euro.

O altă operă-vedetă a acestei ediţii Artmark - 'Crini imperiali' de Nicolae Tonitza a fost cumpărată la 30.000 de euro. Aparţinând ultimei sale perioade de creaţie, cea definită printr-un stil decorativ, influenţat de arta japoneză, opera atestă virtuozitatea pe care o atinsese Tonitza în utilizarea culorii.

O noutate absolută a sesiunii a reprezentat-o pictura 'Irişi' realizată de Regina Maria a României, una dintre puţinele opere ale sale care a apărut pe piaţa de artă românească. Lucrarea a fost adjudecată la 5.500 de euro.

La preţuri ridicate au fost cumpărate şi tablourile 'Culegătorii de cartofi' de Camil Ressu, la 18.000 de euro şi 'Doamna cu voal' de Nicolae Tonitza, la 15.500 de euro.

Evenimentul de miercuri seara a cuprins şi o licitaţie de Postmodernism şi Artă Contemporană unde vedetă a fost lucrarea 'Prinţesa' care reprezintă o locomotivă la scară reală. Opera, adjudecată la 35.000 de euro şi semnată de tânărul artist Alexandru Bunescu, ar putea intra în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare lucrare de artă pusă în vânzare vreodată în lume printr-o casă de licitaţii. Pictura măsoară 4,5 metri înălţime şi 20 metri lungime şi este realizată pe 32 de panouri.

La această sesiune la preţuri ridicate au fost vândute şi loturile Enescu de Corneliu Baba, la 16.000 de euro şi Peisaj albastru de Alexandru Ciucurencu, la 16.500 de euro.


Citeste mai multe despre   


VIDEO Economistii-sefi ai primelor 3 banci comerciale, despre evolutia economiei romanesti. Ce proiecte mari de investitii finanteaza bancile la ora actuala?

Economistii sefi ai primelor 3 banci comerciale, Horia Braun (BCR), Florian Libocor (BRD-GSG) si Andrei Radulescu (BT) au discutat luni dimineata, in cadrul unei mesei rotunde organizate de HotNews.ro si Startup Cafe, despre investitiile bancilor in economie romaneasca si starea actuala a economiei, precum si despre fluctuatiile care au tinut prima pagina in ultima perioada.
  • A. Radulescu: Daca statul nu investeste, atunci de ce sa isi asume sectorul privat riscuri?
  • F. Libocor: Banii se duc acolo unde exista certitudini, predictibilitate, stabilitate. Lipsa acestor caracteristici loveste in mai multe zone, cu precadere in investitii.
  • H. Braun: Speram la o dinamica pozitiva, insa trebuie sa puna umarulul statul,bancile, si managementul companiilor.

456 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri