Actorul român Eugen Jebeleanu joacă unul dintre personajele principale din piesa Microfictions, o producţie a companiei Acacia în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Paris, pentru Festivalul de Teatru de la Avignon din 2011, în secţiunea Off. Avanpremieră spectacolului Microfictions va avea loc luni, 31 ianuarie 2011, în Sală Bizantină a Palatului Béhague.

MicrofictionsFoto: ICR

«Microfictions este regizată de Jean-Camille Sormain, actor şi regizor francez şi se bazează pe textele scriitorului Régis Jauffret. Două actriţe şi un actor pe o scenă pentru a încarna mai bine de 40 de personaje. Fiecare dintre ele este un bloc de umanitate brută, în acelaşi timp animal şi mineral, asasin şi suicidal, obsedat să îşi asculte lumea interioară în toată complexitatea sa. Sunt reprezentări fascinante ale derivelor nostre neprevăzute, ale abisurilor nostre interzise sau ale nefericirilor nebănuite. Totul se va desfăşura în secvenţe scurte, aproape cinematografice.» spune regizorul Jean-Camille Sormain despre Microfictions.

Prima reprezentaţie Microfictions, în fază de creaţie, va avea loc luni 31 ianuarie, urmand ca apoi piesa sa fie jucata în secţiunea Off a Festivalului de teatru de la Avignon, în luna iulie 2011, la Teatrul Bourg-Neuf.