Primului Salon al Artiştilor Fotografi s-a deschis miercuri seara în holul oficial al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (blv. Octavian Goga nr 2, sector 3, Bucuresti). Pe simezele salonului pot fi admirate lucrari realizate de 20 de artişti fotografi bucureşteni, atât artişti amatori, cât şi lucrări ale unor fotoreporteri cu recunoaştere internaţională sau seniori pentru care fotografia este doar o pasiune. Fotografiile expuse in cadrul salonului au fost realizate între anii 1951 şi 2010, si reprezinta toate genurile artei fotografice, de la nud la peisaj, de la fotografia de reportaj la cea experimentală sau de la imaginea documentară la cea din perspectivă aeriană.

Salonul Artiştilor Fotografi din BucurestiFoto: AAFR

Expozitia este organizată sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR) si se înscrie în suita manifestărilor artistice din cadrul Festivalului "Luna Fotografiei din România" ce are loc până pe 11 februarie.

Directorul expoziţiei, Eugen Negrea, a anunţat, în deschiderea Salonului Artiştilor Fotografi din Bucureşti, decizia conducerii AAFR de a omagia anual câte un artist fotograf consacrat care, de-a lungul vieţii, a îmbogăţit patrimoniul artei fotografice româneşti.

"La această primă ediţie a Salonului bucureştean, admiraţia noastră se îndreaptă spre Daniel Bădescu AFIAP cel ce în anul 1954 a devenit cel mai tânăr membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi", a spus Eugen Negrea, oferindu-i artistului o plachetă "în semn de apreciere pentru întreaga activitate fotografică".

De asemenea, toţi participanţii la primul Salon al Artiştilor Fotografi din Bucureşti au primit diplome de participare. Printre artiştii fotografi prezenţi cu lucrări pe simeze s-au aflat Daniel Bădescu, Gheorghe Georgescu, Alexandru Viţa, Cătălin Fudulu, Cornel Hulpina, Marcel Eremia, Ioan Nicolae.

Festivalul "Luna Fotografiei din România" este organizat sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, şi cuprinde o serie de manifestări expoziţionale de excepţie, care vor fi vernisate atât în Capitală, cât şi în cele mai importante centre fotografice din România, precum Arad, Botoşani, Craiova, Iaşi, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Marghita, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Slatina-Olt şi Târgu Mureş.

Pe lângă zecile de expoziţii personale, de grup şi de Fotoclub, pe perioada desfăşurării festivalului vor fi vernisate mai multe Saloane Naţionale de Artă Fotografică, cum ar fi Fotograful Anului, Cupa Fotocluburilor şi Salonul Seniorilor, toate organizate în premieră naţională.