Teatrul Metropolis incepe anul 2011 cu trei reprezentatii in avanpremiera ale spectacolului Nevestele vesele din Windsor de William Shakespeare, in regia lui Alexandru Tocilescu. Reprezentatiile sunt programate pentru 11, 12 si 15 ianuarie, de la ora 19.00. Nevestele vesele din Windsor ii are in distributie, printre altii, pe Lucian Iancu, George Ivascu, Adriana Trandafir, Ion Grosu, Mariana Danescu si Crina Muresan.

Distributia este completata de Mihai Nita, Victor Apetrei / Alexandru Arnautu / Mihai Stanescu, Marcel Lovin, Daniel Popescu, Gelu Nitu, Razvan Rotaru / Eduard Haris / Dorin Eugen Ionescu, Adi Ciobanu, Serban Celea, Dan Cogalniceanu / Daniel Popescu, Ionut Ciocea / Andrei Bratu , Darius Daradici, Dan Radulescu, Loredana Covesdan/ Oana Berbec / Stefania Dumitru / Raluca Botez si Eduard Carlan.

Duminica, 16 ianuarie, la Teatrul Metropolis este programat spectacolul Peste cu mazare, de Ana-Maria Bamberger, in regia Olgai Tudorache. Spectacolul vibrant, plin de farmec, umor amar si luciditate, o are ca protagonista pe Olga Tudorache careia i se alatura cu multa pasiune si vitalitate Tamara Cretulescu.

Piesa este o poveste a zilelor noastre, plina de tandrete, care vorbeste despre sufletul femeii si framantarile ei. O drama a incompatibilitatii, cu o intriga simpla, plina de adevar si emotie artistica, scrisa cu nerv si puternic fior dramatic.

"In meseria noastra invatam vesnic. Actorul, chiar daca nu are la activul sau o cariera indelungata, trebuie sa se simta mereu ca la primul rol, sa aiba starea de spirit a unui ucenic. Actoria e o meserie de disciplina. Ca militaria. Trebuie sa faci un lucru atunci cand ti se cere. Fara talent nu ajungi la meseria de actor, fara disciplina, nu poti sa o practici." (Olga Tudorache)