Dirijorul Marin Constantin va fi inmormantat miercuri, la Cimitirul Bellu Evanghelic, corul Madrigal, al carui fondator a fost, urmand sa cante la ceremonia de comemorare care va avea loc la Ateneul Roman din Capitala, unde a fost depus trupul neinsufletit al acestuia, potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

Trupul neinsufletit al lui Marin Constantin, "parintele" corului Madrigal, a fost depus, marti, la Ateneul Roman. Miercuri, intre orele 10.00 si 12.00, in foaierul Ateneului va avea loc o ceremonie de comemorare a lui Constantin, cu participarea Corului Madrigal.

Slujba de inmormantare a lui Marin Constantin va avea loc miercuri, de la ora 12.00, la Biserica Boteanu, iar inmormantarea - la ora 14.00, la Cimitirul Bellu Evanghelic din Capitala.

Dirijorul Marin Constantin, fondator al Corului National de Camera "Madrigal", a decedat sambata.

Reprezentant de seama al scolii muzicale romanesti contemporane, Marin Constantin ramane in istoria culturii ultimelor decenii drept dirijorul - fondator al Corului National de Camera "Madrigal", in 1963.

Marin Constantin, nascut pe 27 februarie 1925, la Urleta, judetul Prahova, a fost muzician, compozitor si dirijor de ansamblu coral roman, fondator, dirijor si director pe viata al Corului de camera Madrigal. El a fost si un specialist renumit in muzica renascentista, cantul gregorian si baroc, precum si in muzica traditionala romaneasca. Activitatea sa a fost apreciata de critici muzicali din intreaga lume, fiind distins cu numeroase premii si distinctii romanesti si internationale.

Corul National de Camera "Madrigal" este formatia profesionista a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. Repertoriul corului este vast, de la muzica sacra veche la piese contemporane. Corul Madrigal a fost declarat "bun al patrimoniului universal UNESCO" in 1992, la Paris.