"Voioasa expunere a Ordinii Mondiale" o carte scrisa de Alexandru Balasescu pe ruta Paris-Los Angeles-Teheran-Bucuresti-Manama, va fi lansata joi, 11 noiembrie,ora 19:00, la The Ark (Str. Uranus, nr.150). La eveniment, alaturi de autor, vor vorbi Vasile Ernu si Toader Paleologu.

Voioasa expunere a ordinii mondialeFoto: Hotnews

Vintila Mihailescu apreciaza volumul ca beneficiind de “o mobilitate a privirii care face adesea, in doar cateva paragrafe, volute care te pun cel putin pe ganduri. Pornind, de pilda, poetic de la picaturile de lapte care au cazut din sanul Herei, dand nastere Caii Lactee, Alexandru Balasescu ajunge la alte constelatii, cele politice si tot ce inseamna star system. Rezultatul este si el din aceasta categorie care te pune pe ganduri: devenite imagine de consum („canibalism vizual“), stelele cerului nostru public contribuie la „metamorfoza umanului in corp celest. Daca, dupa citirea acestui volum, vi se va intampla sa vedeti idei pe strada, nu va speriati, se cheama antropologie. Iar Alexandru Balasescu va poate fi o calauza buna!”

Alexandru Balasescu este doctor in antropologie (2004, Universitatea California, Irvine), autor al cartii "Paris Elegant, Teheran Incitant. Corpuri estetice, subiecte politice" (Curtea Veche Publishing, 2008). A predat in SUA, Franta si Bahrain. In momentul de fata preda ca lector asociat la SNSPA Bucuresti si lucreaza in domeniul privat ca responsabil pentru prospective socio-culturale si economice pentru pietele eurasiatice si euromediteraneene.