Instalaţia-performance intitulata "Trilogia postspectacol" va fi prezentata în zilele de 27 şi 28 august, la Theaterhaus Mitte din capitala germană. Spectacolul conceput şi interpretat de Ion Dumitrescu şi Florin Flueraş îşi propune să interogheze poziţia coregrafului şi creatorului de spectacol în societatea contemporană.

Spectacolul celor doi artisti romani analizeaza raportul inevitabil pe care teatrul (convenţia "scena - public", teatron – loc unde priveşti) îl are cu spectaculozitatea vieţii cotidiene, asigurată de modul în care informaţia este livrată de mijloacele de mass-media tradiţionale şi internet (new media).

În condiţiile în care spectacol înseamnă de fapt realitatea înconjurătoare (la televizor, în politică, în sport, pe youtube), ce mai rămâne de văzut la teatru? Ce înseamnă să fii “radical”? Care este limita dintre diferitele exprimări artistice? – aceste întrebări sunt puse pe scenă într-o formulă inedită de performance şi dans contemporan.

Spectacolul este structurat în trei părţi: Autorii ar dori să veniţi la spectacolul lor, Neocatarsis şi Candidatură la Preşedinţie şi are loc într-un context în care atenţia publicului din Berlin este concentrată pe dansul contemporan datorită desfăşurării în paralel a cunoscutului festival TANZimAugust.

Născut la Bucureşti în 1977, Ion Dumitrescu beneficiază în momentul de faţă de o bursă din partea Academiei de Arte din Berlin. Şcoala şi liceul de coregrafie Floria Capsali între 1988 şi 1996. Licenţiat al facultăţii U.N.A.T.C. Bucureşti, secţia coregrafie 2007. Prim solist Opera Română Bucureşti 1999-2002. Coregraf independent din 2003. Numeroase participări la festivaluri de prestigiu, precum Balkan Dance Platform 2003, Springdance Festival Utrecht 2008, Sofia Underground Festival 2008. Burse de rezidenţiat artistic Tanzquartier Wien şi Centre National de la Danse/Paris.

Născut la Târgu-Mureş în 1978, Florin Flueraş a studiat psihologia şi coreografia la Târgu-Mureş. Numeroase performance-uri şi spectacole de dans contemporan la Centrul Naţional al Dansului, Tanzquartier Wien şi Centre National de la Danse din Bruxelles.

Prezentarea instalaţiei-performance "Trilogia postspectacol" semnata de cei doi artisti romani este sprijinita de Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin.