Criticul literar Alex Stefanescu si-a propus sa descopere tineri scriitori geniali. El a deschis recent un blog unde ii invita pe tinerii autori sa ii trimita, spre evaluare, creatiile lor literare.

"In Romania sunt mii de autori care au nevoie de o parere calificata despre ceea ce scriu. Acesti autori merita atentie, cu atat mai mult unii dintre ei sunt talentati", spune el.

"Printre voi se afla un tinar scriitor genial. Vreau sa-l descopar. Ajutati-ma! Va promit ca toate textele vor fi citite si vor primi raspuns", scrie Stefanescu in prima postare de pe blog.

Alex Stefanescu este unul dintre cei mai importanti critici din literatura romana. S-a nascut la 6 noiembrie 1947, la Lugoj, este licentiat al Facultatii de Limba si Literatura Romana a Universitatii din Bucuresti, in 1970, si membru al Uniunii Scriitorilor din 1977. Desi a debutat ca poet, in 1965, s-a afirmat ca si critic literar. Este autorul a peste 5.000 de articole de specialitate si mai multe carti, cea mai cunoscuta fiind "Istoria literaturii romane contemporane (1941-2000)", aparuta in 2005.