Pictura "Nu au Plateau de Sculpteur", realizata de artistul spaniol Pablo Picaso in 1932, a fost achizitionata la licitatie pentru suma record de 106,4 milioane de dolari, informeaza Reuters.

Lucrarea, care nu a fost expusa pentru public in ultimii 50 de ani, o infatiseaza pe iubita artistului, Marie-Therese Walter, subiect frecvent in picturile sale.

"Evident, suntem incantati," a declarat organizatorul Christopher Burge de la casa de licitatii Christie's din New York, care a explicat ca a existat un interes foarte mare pentru cele 69 de opere de arta din impresionism si modernism scoase la licitatie. Peste 80% dintre acestea si-au gasit cumparator.

Pictura era estimata initial la 70-80 de milioane de dolari.

Precedentul record a fost stabilit in februarie, cand sculptura "Barbat mergand I", realizata de Alberto Giacometti, a fost achizitionata la licitatie pentru 104,3 milioane de dolari.

Licitatia a marcat inceputul sezonului in New York, confirmand increderea afisata de comercianti in piata de arta. Acestia sustineau saptamana trecuta ca, in acest sector, criza financiara s-a incheiat.